torstai 27. joulukuuta 2018

Pätkä-apurahat haussa!

Sarjakuvantekijät ry:n vuotuiset Pätkä-apurahat ovat taas haettavana 31.1.2019 mennessä.

Apurahoja myönnetään työskentelyyn ja erilaisten sarjakuvahankkeiden toteuttamiseen. Vapaamuotoiset hakemukset on postitettava 31.1.2019 mennessä osoitteeseen Sarjakuvantekijät ry, PL 130, 00121 Helsinki, kuoreen merkintä "Hakemus".

Pätkä-apurahat ovet yleensä suuruudeltaan noin 1000-3000 euroa, ja niitä jaetaan vuodesta riippuen noin 20-25 kpl. Apurahoja voi hakea ja saada vaikka ei olisikaan Sarjakuvantekijät ry:n jäsen. Varat apurahoihin tulevat Kopiosto ry:n kanavoimista kopiointikorvauksista, ja apurahojen kokonaismäärä riippuu siitä paljonko tilityksiä on kertynyt edellisenä vuonna.

Jos sait apurahan edellisessä haussa, et voi saada sitä heti seuraavana vuonna uudestaan. Muistathan myös raportoida apurahahankkeiden edistymisestä sähköpostiimme tai postilokeroomme. Raportoinnin laiminlyöminen voi vaikuttaa tulevien vuosien hakemusten arviointiin.

Apurahojen saajat julkistetaan Tampere Kuplii -sarjakuvafestivaaleilla lauantaina 23.3.2019. Hakijoille ei ilmoiteta ratkaisuja etukäteen, mutta lista saajista pyritaan saamaan nettivuillemme heti jakotilaisuuden jälkeen.

Lisätietoa apurahojen hakemisesta.