keskiviikko 7. helmikuuta 2024

Puupäähattu Pekka A. Manniselle

Suomen sarjakuvaseuran perinteinen kunniapalkinto Puupäähattu myönnettiin 17.1.2024 tamperelaiselle Pekka A. Manniselle.

Mannisella (s. 1959) on pitkä ura sarjakuvantekijänä, sarjakuvaopettajana, sanaristikkokuvittajana, pienkustantajana jne. Manninen väitteli myös kasvatustieteen tohtoriksi vuonna 1995 väitöskirjallaan Vastarinnan välineistö: Sarjakuvaharrastuksen merkityksestä, joka oli ensimmäinen sarjakuvia käsittelevä väitöskirja Suomessa.

Mannisen sarjakuvat ovat useimmiten fantasia- tai scifiaiheisia, mutta yleensä niillä on vahvat juuret myös todellisuudessa. Hyvänä esimerkkinä toimii supersankari Kapteeni Kuolio, joka liikkuu tunnistettavissa Tampereen maisemissa ja tarinat pohjautuvat usein Tampereen historiaan ja todellisiin paikkoihin. Suurimman yleisönsä Mannisen piirrokset tavoittavat ehkä silti sanaristikoiden vihjekuvissa, joita ilmestyy monissa sanomalehdissä.

Pekka Manninen on saanut myös Sarjakuvantekijät ry:n vuosittain jakaman Vuoden sarjakuvateko 2017 -palkinnon hänen toimittamansa Sarjari-lehden sadannen numeron kunniaksi.

Lisätietoa Suomen sarjakuvaseuran nettivuilla.

Sarjakuvantekijät ry onnittelee!

Valokuva: Henry Söderlund / Suomen sarjakuvaseura