torstai 18. marraskuuta 2021

Sarjakuvan valtionpalkinto Tiitu Takalolle

Taiteen valtionpalkinto myönnettiin 13 eri alojen taiteilijalle 17.11.2021. Sarjakuvataiteen valtionpalkinto myönnettiin tamperelaiselle sarjakuvataiteilijalle Tiitu Takalolle. Perusteluissaan valtion taidetoimikunnat sanovat mm. että "Tiitu Takalo käsittelee tuotannossaan vaikuttavalla tavalla yksilön ja yhteiskunnan suhteita".

Palkitut ja perustelut Taiken sivuilla.

Tiitu Takalon nettisivu.

Sarjakuvantekijät ry onnittelee!

Edelliset sarjakuvataiteen valtionpalkinnot ovat saaneet Kati Kovács 2014,  Hanneriina Moisseinen 2016 ja Kati Rapia 2018.

torstai 4. marraskuuta 2021

Kuvittajat ry ja Sarjakuvantekijät ry eivät suosittele yhteistyötä Arktisen Banaanin kanssa

Kuvittajat ry ja Sarjakuvantekijät ry ovat jo aiemmin huomauttaneet Arktinen Banaani -kustantamoa alalle vahingollisista toimintatavoista ja koska käytännöt ovat jatkuneet on julkisesti todettava, että emme toistaiseksi suosittele yhteistyötä kustantamon kanssa.

Tilanne on harmillinen, koska Arktinen Banaani on ollut aina kustannustoiminnaltaan rohkea ja taiteellista laatua ja sisältöjä puolustava toimija. Sillä on ollut tärkeä paikkansa sarjakuvataiteen ja -kulttuurin edistäjänä jo pitkään.

Tilanne kustantajan ja tekijöiden yhteistyön tavoissa on kuitenkin edennyt siihen pisteeseen, että yhdistysten on noustava puolustamaan alan tekijöitä. Tämä suositus on voimassa kunnes kustantamon toiminta vastaa taas kustannusalan vakiintuneita, reiluja toimintatapoja ja eettisiä pelisääntöjä.

Kuvittajat ry ja Sarjakuvantekijät ry