maanantai 12. joulukuuta 2016

Turku voitti pohjoismaisen sarjakuvavisa Comiquizin

Pohjoismainen sarjakuvavisa Comiquiz on järjestetty vuodesta 1985 alkaen, ja mukana on ollut vaihteleva määrä joukkueita Ruotsista, Norjasta, Tanskasta ja Suomesta.

Kisassa on yleensä erittäin suuri määrä vaikeita sarjakuva-aiheisia kysymyksiä ja rajattu aika vastata niistä mahdollisimman moneen. Joukkueen kokoa ei ole määritelty, ja vastausten etsimiseen saa käyttää kaikkia keinoja. Kisajärjestelyt ja vastausaika vaihtelevat järjestäjästä riippuen, mutta yleensä vastausaika on noin kaksi tuntia. Kisa järjestetään etänä, eli aikaisemmin kysymykset lähetettiin postitse, kuori avattiin tiettynä ajankohtana ja vastaukset kerrottiin puhelimitse. Viime vuosina visailu on hoidettu netin välityksellä.
Suomesta kisaan on osallistunut Helsingin Team Träskalle vuodesta 1993 alkaen, vuonna 2009 mukaan ovat liittyneet myös Team TurSaKe Turusta ja Team Kuolio Tampereelta. Ensimmäinen voitto Suomeen tuli vuonna 2014 kun Turun Team TurSaKe nappasi kärkisijan. 2015 Voitto meni Helsinkiin pienen sääntösekaannuksen ja protestin jälkeen, ja 2016 Turku kahmi taas eniten pisteitä.

Aamuset-lehden uutinen voitosta.

Comiquiz suomenkielisessä Wikipediassa.

Perusteellisempi Comiquiz-tilasto Ruotsin Seriewikissä.