maanantai 17. marraskuuta 2014

Lainauskorvausapuraha piirtäjille

Tällä kertaa kahdenlaisia apurahoja haettavana – eivät ole toisiaan poissulkevia!
Uusi mittava apuraha jaossa joulukuussa sarjakuvapiirtäjille

Lainauskorvausapuraha

Joulukuun alussa tulee hakuun uusi merkittävä apuraha sarjakuvantekijöille. Lainauskorvauksen kuvakorvauksista on jäänyt osa jakamatta, lähinnä ulkomaisten tekijöiden osuus, ja nyt vapautunut osa jaetaan henkilökohtaisina apurahoina kuvantekijöille luovaan taiteelliseen työskentelyyn.

Sarjakuvan apurahojen jaosta vastaa Sarjakuvantekijät ry. Jaossa on noin 70 000 euroa. Apurahaa voivat hakea kaikki ne, joiden piirtämiä sarjakuvia on julkaistu kirjoissa, joita on saatavilla yleisistä kirjastoista tai joilta on tulossa sellaisia kirjoja.

Tätä apurahaa voidaan myöntää vain piirtäjille, ei käsikirjoittajille tai kääntäjille. Apuraha on kertaluontoinen eikä aiheuta karenssia Sarjakuvantekijät ry:n muihin apurahoihin. Saadut lainauskorvaukset eivät vaikuta tämän apurahan saamiseen.

Lainauskorvausapurahan hakuaika on 1.12.2014 - 11.1.2015. Hakemus on vapaamuotoinen ja se toimitetaan Sarjakuvantekijät ry:lle. (postiosoite alla, kuoreen merkintä Lainauskorvausapuraha) Viimeinen postileiman päivä hakemuksessa voi olla 12.1.2015.

Hakemuksessa on kuitenkin oltava seuraavat tiedot:
- Hakijan nimi, henkilötunnus, yhteystiedot ja pankkitili.
- Mihin apurahaa haetaan. Se myönnetään luovaan taiteelliseen työhön, hakijalla ei ole välttämätöntä olla meneillään esimerkiksi kirjan tekoa.
- Haettava summa. Apuraharaati voi myöntää harkintansa mukaan aina yhden vuoden taitelija-apurahaan asti nousevia apurahoja (tänä vuonna 19 897,24 euroa). Huomioinette tämän haettavaa summaa pohtiessanne.
- 1.1.2013 jälkeen saadut apurahat.
- Tieto ainakin joistakin kirjoista, joissa on tekijän sarjakuvia ja joita on saatavilla yleisistä kirjastoista tai niihin tulossa. Koko bibliografia ei ole tarpeen.

Samaan aikaan on jaossa vastaavia lainauskorvausapurahoja myös kuvittajille, valokuvaajille sekä kuvataiteilijoille. Niiden jaosta vastaavat niiden alojen tekijäjärjestöt. Mikäli olet sekä kuvittaja että sarjakuvantekijä, voit hakea apurahaa molemmista ryhmistä. Kuvittajien hakuun liittyvät tiedot löytyvät verkko-osoitteesta grafia.fi.

Meddelandet på svenska:  
 http://www.kopiosto.fi/kopiosto/ajankohtaista/uutiset_arkisto/aktuellt_2014/sv_SE/utlaningsersattningarna_meddelande/