maanantai 11. maaliskuuta 2024

Vuoden 2024 sarjakuvatapahtumia

Tässä muutamia päivämääriä vuoden 2024 kalenteriin merkittäväksi:

-----

Tampere Kuplii -festivaalit ovat 20.–24.3.2024. Lisätietoa nettisivulta: www.tamperekuplii.fi

-----

Sarjakuva-Finlandian voittaja julkistetaan Tampereella perjantaina 22.3.2024 klo 11.00. Voittajan valitsee tällä kertaa Roman Schatz. Kisaan ilmoittautui 63 suomalaista vuonna 2023 ilmestynyttä sarjakuvateosta.

-----

Kutikuti ry järjestää Sarjakuvan paikka -seminaarin pe 12.4.2024 klo 10.15–15.00 SKS:n (Suomalaisen Kirjallisuuden Seura) juhlasalissa (Hallituskatu 1, Helsinki). Tilaisuudessa esitellään tuoreen Sarjakuvan paikka – Nykysarjakuva suomalaisen taiteen kentällä -selvityksen tuloksia ja keskustellaan laajasti suomalaisen sarjakuvan tilasta. Ohjelmassa mukana mm. Ville Hänninen, Katja Tukiainen, Heikki Jokinen, Tiitu Takalo, Henri Terho (Taike) , Ralf Kauranen, Hannele Richert, Timo Kokkila, Aino Sutinen, Tiia Stranden (SKS) ja Maria Pirkkalainen-Barber (Taike).

Tilaisuuteen mahtuu rajallinen määrä osallistujia, ilmoittautumiset 20.3.2024 mennessä sähköpostiin: kutikuti.ry(ät)gmail.com. Mikäli et pääsekään paikalle, ilmoita siitäkin niin paikkasi vapautuu jollekin muulle. Seminaariin osallistuville jaetaan Sarjakuvan paikka – Nykysarjakuva suomalaisen taiteen kentällä -kirja.

Seminaarin ohjelma ja lisätietoa löytyy Suomalaisen Kirjallisuuden Seuran nettisivuilta.

-----

Heroes Comic Con Finland järjestetään ensimmäisen kerran 10.–12.5.2024 Tampereen messu- ja urheilukeskuksessa (Ilmailunkatu 20, 33900 Tampere). Maksullisessa tapahtumassa ovat sarjakuva-alan vieraina mm. Don Rosa, Howard Chaykin, Lee Bermejo, Zoe Thorogood, Stephanie Hans, Phil Noto ja DC Comicsin toimittaja Andrea Shea, jolle on ilmeisesti mahdollista esitellä portfolioita.

Heroes Comic Con Finlandin ulkomaalaisvieraita haastattelussa.

-----

Porilainen sarjakuvatapahtuma Poriconi järjestetään lauantaina 8.6.2024 kulttuuritalo Anniksella, Annankatu 6, Pori.

Poriconi 2024 / Kuva:Timo Kokkila
-----

Sarjakuvantekijöiden päivät 14.–16.6.2024 / Limingan taidekoulu, Arvolankuja 1, Liminka

Oulun Sarjakuvakeskus ja Limingan taidekoulu järjestävät sarjakuvantekijöille ja -harrastajille suunnatun kesätapahtuman, jossa sarjakuvan parissa työskentelevillä on mahdollisuus tavata toisiaan rennon yhdessäolon ja yhteisöllisen ohjelman merkeissä. Tapahtumalle jokainen voi asettaa oman tavoitteensa. Se voi olla esimerkiksi kehittyminen sarjakuvantekijänä, jonkin projektin edistäminen, verkostoituminen tai mukavan kesäviikonlopun vietto. Lauantaipäivän ohjelma rakentuu myös osallistujien toiveiden mukaan.

Viikonlopun alustava ohjelma ja lisätietoa löytyy Oulun sarjakuvakeskuksen nettisivuilta.

Osallistumismaksu on 20 euroa ja Oulun Sarjakuvaseuran jäsenille ilmainen. Edullinen majoitus saatavana Limingan taidekoulun asuntolassa (Kaksi yötä 35–70 euroa). Ilmoittautuminen 30.4. mennessä osoitteeseen: sarjakuvaoulu(ät)gmail.com. Paikkoja on rajoitetusti ja ilmoittautuminen on sitova. Oulun Sarjakuvaseura ry laskuttaa osallistumis- ja mahdollisen majoitusmaksun toukokuun aikana. Ilmoittautumisilla ei ole peruutusoikeutta. Muutokset ovat mahdollisia.

-----

Helsingin sarjakuvafestivaalit ovat 31.8.–1.9.2024, tällä kertaa Kaapelitehtaalla.

Lisätietoa festivaalien nettisivuilta: www.sarjakuvafestivaalit.fi

-----

Turun sarjakuvafestivaalit lauantaina 12.10.2024 Turun pääkirjastossa. Festivaalin kunniavieraana on pilapiirtäjä ja sarjakuvantekijä Jyrki Vainio.

Lisätietoa ilmestyy aikanaan festivaalien nettisivuille: www.turunsarjakuvafestivaalit.fi