Sarjakuvantekijät ry

Sarjakuvantekijät ry. on suomalaisten sarjakuvantekijöiden etujärjestö. Yhdistys on perustettu vuonna 1995, kuluvana vuonna 2017 jäseniä on noin 160.


Ammattiyhdistystoiminnan lisäksi Sarjakuvantekijät ry. on mukana näyttelyiden, seminaarien, erilaisten kurssien ja sarjakuvakilpailujen järjestämisessä ja pyrkii toiminnallaan tukemaan sarjakuvan tunnettavuutta ja sen suomalaisen tuotannon näkyvyyttä. Jaamme myös vuosittain Vuoden sarjakuvateko -palkinnon, sekä Pätkä-apurahoja erilaisiin sarjakuvahankkeisiin. Apurahat ovat haettavissa joka vuosi tammikuun loppuun mennessä.

Liity jäseneksi


Oletko ammatiksesi joko koko- tai osapäiväisesti työskentelevä sarjakuvapiirtäjä, -käsikirjoittaja, -tekstaaja tai -kääntäjä? Mikäli vastaus on kyllä, Sarjakuvantekijät ry. on ammattijärjestösi.

Liittymällä Sarjakuvantekijät ry:n jäseneksi olet mukana tukemassa suomalaisten sarjakuvantekijöiden ammattiyhdistystoimintaa ja saat arvokasta tietoa mm. alan apurahoituksesta, näyttely- ja julkaisumahdollisuuksista sekä yleensäkin verkostoidut alan muiden suomalaisten tekijöiden kesken.

Sääntönä määrittelemme ohjeellisesti, että sarjakuvapiirtäjän tulisi olla piirtänyt vähintään yksi, käsikirjoittajan kirjoittanut vähintään kaksi ja kääntäjän tai tekstaajan tuottanut vähintään kolme sarjakuvajulkaisua, tai julkaissut vastaavan määrän muissa medioissa ammattimaisuuden rajan täyttymiseksi. Yhdistyksen hallitus kuitenkin hyväksyy jäsenhakemukset harkintansa mukaan, ehdottomia sääntöjä on vaikea, ellei mahdoton asettaa.

Vuotuinen jäsenmaksu on 35 euroa, ja se on verovähennyskelpoinen mikäli sinulla on tuloja sarjakuvien tekemisestä.

Lähetä jäsenhakemus

Hakeminen yhdistyksen jäseneksi:

Vastaa vapaamuotoisella hakemuksella alla oleviin kysymyksiin joko sähköpostitse tai kirjeellä. Laita liitteeksi työnäytteitä (esim. kevytresoluutioinen kuvatiedosto mukaan s-postiviestiin ja/tai linkki sivuille, jossa on selkeästi esillä töitäsi). Printattuun hakemukseen voit liittää paperikopioita tekemistäsi sarjakuvasivuista. (Huom: printattu hakemus tulee allekirjoittaa päivämäärineen). Hakemuksessa on syytä mainita julkaistujen töiden sivumäärät ainakin suunnilleen, sillä hallitus arvioi onko työskentelysi tarpeeksi laajaa ja pitkäjänteistä ammattilaiseksi hyväksymiseen.

Voit kopioida kysymykset tältä sivulta ja vastata niihin erillisellä s-postiliitteellä (esim. word-tiedosto työnäyteliitteineen) tai suoraan sähköpostiviestillä työnäyteliitteineen osoitteeseen:
sarjakuvantekijat.info (ät) gmail.com
Printatut hakemukset liitteineen postitse yhdistyksen postilokeroon:
Sarjakuvantekijät ry,
PL 130
00121 Helsinki

Vapaamuotoiseen hakemukseen nämä tiedot:


Nimi:

Taiteilijanimi:
Osoite:
Puhelin:
Sähköpostiosoite:
Kotisivut/blogi, mikäli sellainen on:
Syntymäaika ja -paikka:
Oletko käsikirjoittaja, piirtäjä, kääntäjä, tekstaaja:
Sarjakuvajulkaisut, kerro mielellään myös sivumäärät:
- albumit, (vuosi, kustantaja)
- strippejä tai sivuja lehdissä
- muut julkaisutavat (esim. nettijulkaisut):
Apurahat, palkinnot, luottamustehtävät:

Muita sarjakuviin liittyviä töitä:

(Kursiivilla olevat tiedot eivät ole pakollisia.)